Omgeving

Krommenie is rijk aan historie, dat zie je aan de prachtige koopmanshuizen in het centrum. Het dorp beschikt over authentieke Zaanse gebouwtjes waarvan de voorzetgeveltjes nog van echt oud hout gemaakt zijn. In 2001 vierde Krommenie zijn 750-jarige bestaan.

Er is een fijn winkelcentrum met antiekwinkeltjes, zelfstandige kledingzaakjes, woonwinkeltjes en er zijn verschillende horecagelegenheden. Elke dinsdag is er markt op het Rosariumplein. Op korte afstand bevinden zich scholen. Ook de natuur is dichtbij: in 10 minuten loopt u naar het Rosariumpark of het Agathepark.

De ligging ten opzichte van uitvalswegen en openbaar vervoer is gunstig. Met de auto bent u in een kwartier in het centrum van Zaandam. Amsterdam ligt op 20 minuten en Alkmaar ligt op 15 minuten.

Er is voor ieder wat wils

Krommenie is een dorp gelegen in de Zaanstreek. Je kunt er cultuur snuiven, uitgaan en gezellig winkelen in de leukste 075-straatjes.

Evenementen zijn er het hele jaar door: in de zomermaanden kunt u genieten van verschillende festivals, zoals het foodfestival en ook in de winter worden er verschillende evenementen georganiseerd.

Met een groot en gevarieerde winkelaanbod in stadshart Zaandam, de beste winkels langs de Zaan in Wormerveer en met de leukste winkels in de Zuiderhoofdstraat in Krommenie, mag Zaanstad zich tot een van de leukste winkelgebieden noemen. Er is altijd iets te doen in De Zaan!
 

Menu